
Yrityksen kansainvälistymisen strategia – Tutkitusti toimiva resepti yritysten kasvuun
Suomalaiset teknologiayritykset kohtaavat kasvun rajat kotimarkkinoilla nopeasti. Kun liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa, kilpailun kiristyminen ja investointien hidastuminen vaikeuttavat orgaanista kasvua. Kansainvälistyminen ei ole vain mahdollisuus, vaan strateginen välttämättömyys – keino turvata yrityksen kehitys ja vahvistaa kilpailuetua globaalisti. Tässä artikkelissa pureudumme kansainvälistymisen hyötyihin, tehokkaisiin strategioihin ja siihen, miksi parhaat teknologiayritykset rakentavat menestystään globaaleilla markkinoilla.

Lingonberry Island löysi uusia asiakasmahdollisuuksia Innokas Medicalille: ”Monikanavainen strategia toi tuloksia”
Lingonberry Island auttoi Innokas Medicalia laajentamaan asiakashankintaansa Pohjoismaissa monikanavaisen strategian avulla. Järjestelmällisesti toteutettu prosessi tuotti laadukkaita liidejä ja avasi ovia merkittäville yhteistyömahdollisuuksille. "Yksikin kauppa tuo investoinnin moninkertaisesti takaisin", kertoo toimitusjohtaja Janne Kostamo. Lue, kuinka Innokas Medical sai lisävoimaa kansainväliseen kasvuunsa tehokkaan asiakashankinnan keinoin.

DeviceVault kehittyi asiakaslähtöiseksi SaaS-palveluksi Petri Niirasen avulla: ”Fiilispohja ei riitä”
”Yritykselle on kallista, jos softa toimii, mutta ei ole bisneskeissiä”, Huldin liiketoimintajohtaja Mika Filander sanoo.
Ohjelmistotalo Devatuksella oli käsissään uniikki SaaS-palvelu DeviceVault, joka mahdollisti laitteiden etätestauksen turvallisesti ja eristetysti tuotekehityksen aikana. Tuote oli jo beetavaiheessa, mutta sen asiakaslähtöisyyden kehittämisessä ja kansainvälisen liiketoiminnan suunnittelussa tarvittiin selkeyttä ja ulkopuolista tukea.

Ennustus - Tekoäly pakottaa tuntilaskuttajat siirtymään arvolähtöiseen myyntiin
Konsulttina pohdin jatkuvasti tekoälyn vaikutusta markkinoihin tiedostaen, että tulevaisuuden ennustaminen on haastavaa. Oma arvioni parin vuoden takaa tekoälyn kyvyistä oli rajusti virheellinen. Tänään ennustan merkittävää muutosta yksityisellä sektorilla toimivien tuntilaskuttavien ohjelmistokonsulttien liiketoimintamalleihin. Väitän, että tekoälyn tehostava vaikutus pakottaa yritykset siirtymään tuntilaskutettavasta työstä arvopohjaiseen hinnoitteluun ja kiinteästi hinnoiteltuun laskutukseen.

Kilpailuetu ICT-alalla: Mitä se on ja miten se saavutetaan?
Kilpailuetu ICT-alalla ei synny pelkästään teknologisesta osaamisesta, vaan siitä, kuinka hyvin yritys pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja erottumaan kilpailijoista. Arvoneliö®-metodi auttaa yrityksiä tunnistamaan ja kehittämään näitä kilpailuetutekijöitä.
Esimerkiksi vuonna 2024 suomalainen kasvuyritys saavutti yli 30 laadukasta asiakastapaamista vain 50 kylmäsoitolla, kun tarjooman kilpailuedut on huolellisesti mietityt.
Allies kasvoi omilla vahvuuksillaan 40%, vaikka markkinassa piti olla lama ja Alliesin liiketoimintamalli perustuu alihankintaan.
Myös viime vuonna saavutetut kansainvälistymisen onnistumiset osoittavat, kuinka huolellisesti rakennettu strategia voi tuottaa maksavia asiakkaita uusilla markkinoilla.
Kilpailuetu edellyttää liiketoiminnan merkityksellisyyden ja tunteiden ymmärtämistä: järkeä voidaan opettaa, mutta tunteisiin vetoaminen syntyy alitajunnan kautta.

Kansainvälistymisen konsultti: "Yrityksesi kasvu 2025 alkaa kansainvälistymisen suunnitelmalla"
Vuoden 2025 tärkeimmät investoinnit liittyvät kansainvälistymiseen. Kansainvälistyminen ei ole vain mahdollisuus, vaan myös tärkeä kasvustrategia, joka voi auttaa teknologiayrityksiä tavoittamaan kv-markkinoiden jopa 63 % nopeamman kasvuvauhdin. Blogi käsittelee yleisimmät syyt, miksi yritykset epäonnistuvat kansainvälistymisessä, ja tarjoaa käytännön vinkkejä kilpailuedun hyödyntämiseen ja markkinatutkimuksen tekemiseen. Nyt on aika tarttua kansainvälisiin mahdollisuuksiin!




Lingonberry Island auttoi Maxtechia painamaan kaasua strategiatyössä: Nyt markkinajohtaja punnitsee kansainvälisen kasvun hakemista.
Maxtech, vuonna 2007 perustettu työnhallintaohjelmistoja kehittävä yritys, on saavuttanut merkittävän markkinajohtajuuden Suomessa Lingonberry Islandin ja Petri Niirasen avustuksella. Niirasen analyyttinen lähestymistapa auttoi selkeyttämään Maxtechin kasvustrategian ja tuomaan arvokasta dataa asiakkailta ja sidosryhmiltä. Nyt Maxtech harkitsee kansainvälistymistä, ja Lingonberry Islandin tekemä kansainvälistymisen suunnitelma on tuonut merkittävää lisäarvoa tässä prosessissa.

Älä anna muinaisten luolamiesten estää strategiatyösi onnistumista
Tässä artikkelissa kerron lyhyesti luolamiehiltä perimistämme ennakkoluuloista yhteisön ulkopuolisia neuvonantajia kohtaan. Kerron myös kehittämistäni menetelmistä luolamiesten kohtaamiseen ja käsittelyyn. Luolamiesten oikeaoppinen käsittely on tärkeää, jotta yrityksen strategiatyössä löydetään menestyksen avaimet.

Kotimaisesta ohjelmistokonsultista globaaliksi SaaS-menestyjäksi: Kotimaisen teknologiakonsultin matka kansainvälisille markkinoille alkoi lupaavasti.
Suomalaisten yritysten kansainvälistymispoluilta löytyy usein jännittäviä tarinoita. Tällä kertaa esittelen teille globaalien teollisuusyritysten ohjelmistokonsultin, joka valitsi meidät kumppanikseen kansainvälistämään uuden SaaS-palvelun. Asiakkaani liikevaihto on tänä vuonna 50-100M€ haarukassa, ja heidän SaaS-palvelunsa on syntynyt konsultointiliiketoiminnan rinnalle sivutuotteena.

Teknologiayritysten kylmä kevät ei lannistanut optimismia tulevaan
HUOMIO: Tämä yritysanalyysi on kirjoitettu chat-GPT työkaluilla hyödyntäen yritysten omia lehdistötiedotteita. Kaikkia faktoja ei ole yksityiskohtaisesti tarkastettu ja siksi teksti voi sisältää asiavirheitä. Tekstin tarkoituksena on kokeilla “tukiälyä” asiasisältöjen ja analyysien kirjoittamiseen (Kuva: Dall-E).

Ambientian teollisuusliiketoiminta kasvoi huomattavasti Arvoneliön® ansiosta: ”Meillä olisi mennyt itse tehtynä moninkertainen aika, että olisimme päässeet edes puoleen väliin”
Lingonberry Island auttoi Ambientian teollisuusliiketoimintaa löytämään kilpailuetunsa uudessa markkinassa.
Datalähtöiseen liiketoiminnan kehittämisen kumppanin Ambientian teollisuustoimialan johtajaksi kolmea kuukautta aiemmin valittu Mika Tanskanen pohti talvella 2021 toimialansa tarjooman kehittämisen mahdollisuuksia. Teollisuusasiakkaiden lähestyminen vahvasti toimialan kautta oli Ambientialle muutos aiempaan ja Tanskanen kaipasi uutta näkökulmaa omien ajatustensa tueksi.

Kansainvälistymiseen tarvitaan paras mahdollinen tuote
Tutkin eri datalähteistä suomalaisten teknologiayritysten kansainvälistymisen tilannetta ja paketoin sen teknologiayritysten kansainvälistymistä edistäväksi oppaaksi. Vahvistin opasta haastattelemalla kansainvälistymisen polun kädet savessa kulkeneita asiantuntijoita, sekä muita tietäjiä. Täydensin vielä opasta haastattelemalla eurooppalaisen inbound SaaS yrityksen, jonka liikevaihto on jo hyvän matkaa yli 100 M€.

Vain liiketoimintamallien muutos voi pelastaa meidät osaajapulalta.
Suomi tarvitsee 75.000 koodaria ja 25.000 digimarkkinoinnin ammattilaista lisää vuoden 2030 loppuun mennessä. Mistä nämä revitään?
Kirjoituksessani vastaan, että “ei mistään” ja perustelen liiketoimintamallien muutostarpeen.
Helsingin painimiesten ja Lingonberry Islandin yhteistyö mahdollistaa yli 1000 tasa-arvoa edistävää tähtipainiottelua
Lingonberry Island Oy valittiin Helsingin Painimiesten tähtipainien sponsoriksi. Tänään HPM:n kanssa solmittu yhteistyösopimus mahdollistaa yli 1000 tähtipainiottelua vuoden 2022 loppuun mennessä.
Helsingin painimiehet (HPM) on Suomen suurin painiseura, joka panostaa lasten urheiluun. Kahdeksan kertaa vuodessa järjestettävässä tähtipainit-konsepti on matalankynnyksen painitapahtuma, jossa 4 - 12 vuotiaat lapset kokevat urheilun riemua. Mukana on tyttöpainivalmennusryhmän lisäksi merkittävä määrä maahanmuuttaja- taustaisia lapsia.

Microsoft-ekosysteemiin kuuluminen on laittanut Innofactorin kilpailuedun kovalle koetukselle.
Tässä kirjoituksessa kerron, Innofactoria esimerkkinä käyttäen, miten kenen tahansa Microsoft-teknologiapartnerin tulee rakentaa oma pelihousut repivä kilpailuetunsa ekosysteemin jäsenenä.
Innofactor on Microsoft-teknologiaan keskittyvä yritysohjelmistojen talo, joka toimii kaikissa pohjoismaissa pois lukien Islanti. Microsoft tarjonnan ytimeen Innofactor on kehittänyt 16 kovaa kompetenssia ja pari tuotetta, joiden avulla he palvelevat reilun 500 asiantuntijan voimin noin tuhatta asiakasta. Kymmenen suurinta asiakasta tuottavat 29 % liikevaihdosta. Toiminnan korkeasta laadusta kertoo yli 10 saavutettua Microsoft-palkintoa ja korkea jatkuvien sopimuksien osuus liikevaihdosta (>50 %).

Koodarifirmojen vuosi 2020: Ylpeinä eteenpäin, mutta miksi yksi taapertaa kriisissä?
Viime vuonna nähtiin kannattavuuden kasvua, tuloksen vääntelyä ja selkeää alisuorittamista. Lue viiltävä analyysini toimialan johtavista tähdistä. Huom! Tämä artikkeli on jo aiemmin julkaistu LinkedInissä (5. maaliskuuta 2021), joten se voi olla jo sinulle entuudestaan tuttu.

Kasva kuin Gofore – Nämä kolme asiaa mahdollistivat markkinaa nopeamman kasvun
Goforen liikevaihto oli vuonna 2014 alle kymmenen miljoonaa euroa. Nyt se on lähes kymmenkertainen. Kiinnostavaa on se, että tänä päivänä Suomessa on noin 30 vastaavassa tilanteessa olevaa koodarifirmaa, jotka voisivat saavuttaa vastaavan kasvun. Kenestä tulee seuraava Gofore?